10 gode grunner til å bruke lin

10 gode grunner
til å bruke lin

1. Dyrking av lin er bra for klima og miljø

Dyrking av lin viser seg å ha en positiv effekt på biologisk mangfold. Linplanten kan dyrkes selv i dårlig jord med lite næring og bidrar til å holde på CO2 i jorden, hele 3.7 tonn per hektar.

2. Linplanten er en av de mest bærekraftige plantefibrene å dyrke

Lin er en fornybar ressurs, og det er en hurtigvoksende plante hvor hele planten kan brukes. Planten behøver svært lite vann, ofte er regnvann nok. Linplanten er også generelt motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer, derfor kreves lite eller ingen sprøytemidler.

3. Lin er bilogisk nedbrytbart

Så lenge stoffene er ubehandlede eller farget med miljøvennlige stoffer kan lin trygt brytes ned i naturen.

4. Lin er svært holdbart

Linstoff har høy strekkstyrke, enda sterkere når det er vått, og tåler mer slitasje enn for eksempel bomull. Dette gjør lin svært slitesterkt og holdbart, og at linklær og interiørtekstiler ofte nedarves.

5. Lin blir bare bedre med årene

Etterhvert som linklær brukes vil fibrene bli mykere, og klærne vil også få mindre krøller. Dette gjør at lin bare blir bedre med årene.

6. Lin har gode temperaturregulerende egenskaper

Lin er svært pustende og hurtigtørkende, noe som gjør at linklær holder seg sval på varme dager og lun på kalde dager.

7. Lin er naturlig antibakterielt

Lin har antibakterielle egenskaper vil derfor holde seg friske lenger og kan ofte bare luftes fremfor å vaskes, og kan vaskes på lavere temperaturer.

8. Lin er allergivennlig

Lin loer ikke, og er yppelig for astmatikere og allergikere. På grunn av sine antibakterielle- og temperaturregulerende egenskaper er lin også bra for atopikere og sensitiv hud. Velg gjerne lin til allergivennlig sengetøy.

9. Lin tar opp mye fuktighet og er samtidig svært hurtigtørkende

Dette gjør lin til det beste valget for håndklær og kluter, da de har gode oppsugingsevner og samtidig ikke blir like fort sure som bomullshåndklær.

10. Linkultivering ivaretar lange håndverkstradisjoner

Lin er en av de eldste fiberne til å brukes i tekstiler og har lang historie både i Europa, Afrika og Asia. Ved å fortsette å velge lin til klær og interiørtekstiler ivaretar vi lange tekstiltradisjoner.

Stoffer i 100% lin:

0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbake