Corozo nøtteknapper

Corozo nøtteknapper

Knapper på markedet i dag er som regel laget av plast, bein eller tre. Et bra alternativ er knapper laget av nøtter. Ja, du leste riktig!

Hva er Corozo?

Corozo er et naturlig materiale som kommer fra nøttene på Tagua-palmen. Palmene vokser i regnskog i Mellom-Amerika, og Ecuador har lange tradisjoner med bruk av disse nøttene til forskjellig håndverk.

En Tagua-palme trenger 15 år på å vokse før de begynner å produsere nøtter, og kan da hvert år produsere nærmere 2000 nøtter. Noe som gjør Corozo til en svært fornybar ressurs.

Corozo kalles ofte vegetabilsk elfenben. Materialene ser veldig like ut, men siden nøttene ikke er et animalsk produkt er Corozo derfor er et vegansk og etisk alternativ til elfenben.

Corozo knapper kan også farges på lik linje med knapper i plast, og er hardføre og tåler maskinvasking. Dermed er de også et solid alternativ til plastknapper.

Hvorfor velge nøtteknapper?

Corozo er en fornybar ressurs og er biologisk nedbrytbart.

I motsetning til knapper av tre brukes mindre energi til produksjon av corozo-knapper, trærne behøver ikke hugges ned, og eldgamle regnskoger blir ivaretatt.

Nøttene faller fra palmen når de er modne, noe som utelukker behovet for at arbeidere må klatre og høste, og trærne forblir uforstyrret.

Høsting og eksport av Tagua-nøtter til knappe-produksjon skaper arbeidsplasser til lokalbefolkningen i Ecuador, og sørger for at palmene har en økonomisk verdi slik at regnskogen i området bevares.

Courtney & Co.

Knappene i vårt sortiment er laget av corozo fra Ecuador, og er produsert i England av Courtney & Co. Button Makers. Knappene er ubleket og ufarget, og har et naturlig spill fra nøttene.

Courtney & Co. fokuserer på bærekraft og tradisjoner når de produserer knapper. De overtok maskineri og historie fra flere århundre med knappe-historie i Storbrittania. Og arbeider nå med å videreføre denne historien fra britisk knappeindustri med knapper av naturfiber.

Kjøp knappene her

Denne videoen forteller mer om hvor viktig
Corozo produksjon er for regnskogen i Ecuador

0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbake