Hva er vår visjon?

Hva er vår visjon?

Klesbransjen har en stor negativ påvirkning på miljøet, og selv om det aller beste er å bruke det vi allerede har produsert, trenger vi også holdbare klær i framtiden.

Vi har i flere år jobbet med å utvikle mer miljøvennlige klær under merket Aoi Project. Gjennom dette arbeidet har vi brukt mangfoldige timer på research, for å få tak i best mulig alternativer til tekstiler og tilbehør.

Vi vil gjøre det mer tilgjengelig for hjemmesyere å få tak i mer miljøvennlige tekstiler i høy kvalitet. Derfor ønsker vi å tilby vårt nøye utvalgte sortiment til privatmarkedet.

Som regel har tekstilprodusentene et minimumskrav til kjøp av metervare, noe som gjør det vanskelig for privatpersoner å kjøpe tekstiler direkte. Dette synes vi er synd, fordi det er så mye bra produserte tekstiler som da ikke er tilgjengelig for de fleste.

I vårt sortiment fokuserer vi på;

  • De mest bærekraftige alternativene av tekstiler og tilbehør.
  • Tekstiler av høy kvalitet som er produsert under etiske forhold, og av sporbare fiber.
  • Håndspunnet og håndvevd tekstil fra små, tradisjonsrike veverier i utviklingsland.
  • Ublekede og ufargede stoffer til plantefarging.

Håndvevstradisjoner

Noe vi er ekstra glad i er stoffer vevd av lokale råvarer på små veverier drevet etter lange tradisjoner. Håndvevde stoffer med herlige uregelmessigheter og sjarm.

Det kan være ekstra vanskelig for disse produsentene å gjøre tekstilene sine tilgjengelig på markedet. De befinner seg gjerne på avsidesliggende steder i utviklingsland, har en begrenset produksjon, og miljøsertifikater er for kostbart.

Vi har mulighet til å hjelpe å holde liv i disse små veveriene, og dermed bidra til å ivareta tradisjoner og arbeidsplasser i utviklingsland.

Plantefarging

Vi har også valgt å spesialisere oss på ufargede stoffer som en kan farge selv med plantefarger. Tekstiler farget på fabrikk med kjemiske fargestoffer kan være skadelig for både miljø, dyr og mennesker. Fabrikker som ikke er regulerte slipper ut kjemikalier fra fargebehandling av tekstiler i elver som sørger for drikke- og badevann til lokalbefolkningen. Dette kan være helseskadelig å være i kontakt med, og skaper også et ubeboelig miljø for fisk.

Man kan forholdsvis enkelt farge stoffer og garn selv med naturlige ingredienser som planter og matavfall.

Oppslagsverk

Samtidig som vi ønsker å tilgjengeliggjøre mer bærekraftige tekstiler og tilbehør, har vi en større agenda.

Vi ønsker å inspirere og motivere til en mer miljøvennlig og bærekraftig tekstilindustri – og at Indigo Indigo skal bidra til et godt sy-fellesskap.

Vi har som mål å fungere som en læringsplatform og et oppslagsverk for sy- og miljøinteresserte. Hos oss skal du finne tips og inspirasjon, og kunne lære om ulike materialer og mer miljøvennlige alternativer til dine prosjekter.

Vi gleder oss til å dele mer med dere, og har du innspill eller spesielle ønsker, ikke nøl med å kontakte oss!

0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbake